Ikona telefon
Masz pytania? Zadzwoń lub pisz na WhatsApp
570 - 037 - 175
Ikona dostawa
Dostępna DARMOWA dostawa dla opłaconych zamówień już od 250 zł
Oferujemy dostawy:
od 15,90 PLN
od 13,90 PLN
For abroad customers please check our english language site
Polski

Polski (PL)

Szukaj
Sugarcubes - sklep dla diabetyka
Menu Menu
Konto Konto
Koszyk Koszyk
0
Ulubione Ulubione
0

Żyj kolorowo! Intensywnie kolorowe pisanki - aż 8 naturalnych barwników!

Kolorowe pisanki - naturalne barwniki

Angażowanie się w malowanie jajek zapewnia rodzinom i bliskim możliwość spotkania się, rozmowy, zrelaksowania i stworzenia cennych wspomnień w okresie wielkanocnym, a wspólne malowanie pomaga w redukcji stresu i obniżeniu poziomu kortyzolu we krwi. 
Naturalne barwniki stanowią fantastyczną alternatywę dla sztucznych pigmentów. Zabawa kolorami sprzyja kreatywności i wyrażaniu siebie, pozwalając osobom w każdym wieku zapomniec o chorobie, odkrywać swoje talenty artystyczne i bezpiecznie eksperymentować ;)

Borówkowy niebieski:

Składniki: Jagody, woda, biały ocet.
Przepis: Rozgnieć 1 szklankę borówek i umieść je w garnku z 2 szklankami wody i 2 łyżkami białego octu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie odcedzić płyn. Namocz ugotowane jajka w odcedzonym płynie przez co najmniej 30 minut lub dłużej, by uzyskać intensywniejszą barwę.

Róż buraczany:

Składniki: Buraki, woda, biały ocet.
Przepis: Zetrzyj na tarce 2 średniej wielkości buraki i umieść je w garnku z 2 szklankami wody i 2 łyżkami białego octu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 15-20 minut. Ostudzić, a następnie odcedzić płyn. Dla bardziej nasyconego odcienia, zanurz ugotowane jajka w odcedzonym płynie przez co najmniej 30 minut lub dłużej.

* alternatywnie: róż hibiskus!

Składniki: Suszone kwiaty hibiskusa, woda, biały ocet.
Przepis: W garnku połącz 1/4 szklanki suszonych kwiatów hibiskusa z 2 szklankami wody i 2 łyżkami stołowymi białego octu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie odcedzić płyn. Aby wzmocnić intensywność koloru, pozostaw ugotowane jajka w odcedzonym płynie przez co najmniej 30 minut lub dłużej.

Żółty kurkumowy:

Składniki: Kurkuma w proszku, woda, biały ocet.
Przepis: W garnku połącz 1 łyżkę kurkumy w proszku z 2 szklankami wody i 2 łyżkami białego octu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Pozostaw do ostygnięcia, a następnie odcedź płyn. Namocz ugotowane jajka w odcedzonym płynie przez co najmniej 30 minut lub dłużej, aby uzyskać głębszy kolor.

Zieleń szpinakowa:

Składniki: Świeże liście szpinaku, woda, biały ocet.
Przepis: Zmiksuj 2 filiżanki świeżych liści szpinaku z 1 filiżanką wody do uzyskania gładkiej konsystencji. Wlać mieszaninę do garnka i dodać 2 łyżki białego octu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie odcedzić płyn. Moczyć ugotowane jajka w odcedzonym płynie przez co najmniej 30 minut lub dłużej dla uzyskania głębi koloru.

Fiolet z kapusty czerwonej:

Składniki: Czerwona kapusta, woda, biały ocet.
Przepis: Posiekaj 1 małą czerwoną kapustę i umieść ją w garnku z 2 szklankami wody i 2 łyżkami białego octu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 15-20 minut. Ostudzić, a następnie odcedzić płyn. Aby uzyskać głębszy kolor, namocz ugotowane jajka w odcedzonym płynie przez co najmniej 30 minut lub dłużej.

Kawowy brąz:

Składniki: Fusy z kawy, woda, biały ocet.
Przepis: W garnku połączyć 1/2 filiżanki fusów z kawy z 2 filiżankami wody i 2 łyżkami stołowymi białego octu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie odcedzić płyn. Namocz ugotowane jajka w odcedzonym płynie przez co najmniej 30 minut lub dłużej, aby uzyskać głębszy kolor.

Pomarańczowy cebulowy:

Składniki: Skórki cebuli (czerwone lub żółte), woda, biały ocet.
Przepis: Zbierz suche zewnętrzne łuski z około 6-8 cebul. Umieść je w garnku z 2 szklankami wody i 2 łyżkami białego octu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 15-20 minut. Pozostaw do ostygnięcia, a następnie odcedź płyn. Uzyskaj głębszy kolor, pozostawiając ugotowane jajka w odcedzonym płynie przez co najmniej 30 minut lub dłużej.

Życzymy każdemu dobrej zabawy!


źródło zdjęcia: freepik.com

Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl