Ikona telefon
Masz pytania? Zadzwoń lub pisz na WhatsApp
570 - 037 - 175
Ikona dostawa
Dostępna DARMOWA dostawa dla opłaconych zamówień już od 250 zł
Oferujemy dostawy:
od 10,90 PLN
od 16,90 PLN
od 13,90 PLN
For abroad customers please check our english language site
Polski

Polski (PL)

Szukaj
Sugarcubes - sklep dla diabetyka
Menu Menu
Konto Konto
Koszyk Koszyk
0
Ulubione Ulubione
0

Ciasteczka Czekoladowo-Orzechowe

CIASTECZKA CZEKOLADOWO – ORZECHOWE
z ksylitolem
 

1 szt = 0,5 WW / 0,8 WBT

 

Składniki na ok. 30 ciasteczek:

- 120 g masła

- 160 g ksylitolu

- 1 jajko

- ½ łyżeczki sody

- Ziarenka z 1 laski wanilii

- 160 g mąki orkiszowej

- 25 g wiórków kokosowych

- 80 g masła orzechowego

- 100 g gorzkiej czekolady

- 30 g orzechów (np.laskowych)


Masło, masło orzechowe i ksylitol utrzeć w misce (można mikserem). Dodać jajko i wanilię - zmiksować. Mąkę wymieszać z sodą i dodać do masy, wymieszać. Następnie pokruszyć drobno czekoladę i orzechy i dodać je wraz z wiórkami kokosowymi do masy. Całość wymieszać. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać porcje masy (1 łyżka) w pewnych odstępach. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez ok.13-15 minut (do lekkiego zbrązowienia). 

Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl