BATON liofilizowany Frupp BRZOSKWINIA Celiko
Cena za szt.
Opis produktu
BATON liofilizowany Frupp BRZOSKWINIA Celiko
Idealna przekąska dla dziecka? Naturalnie słodka, pożywna i łatwo dostępna? Baton! Ale tylko wtedy, jeśli to baton bez cukru, glutenu, tłuszczu i soli. Jak ten.
FRUPP to pierwszy dostępny na rynku baton z owoców, które poddawane są liofilizacji – techniki bardzo bezpiecznej dla wartości odżywczych zawartych w owocach i warzywach i gwarantującej walory smakowe świeżych owoców.
Jeden baton FRUPP zawiera tylko 34-37 kcal, dlatego jest pyszną alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy oraz słonych przekąsek. Nie zawiera ani tłuszczu, ani soli. Jest to również produkt bezglutenowy (PL-064-085) i wegański.
Produkt BEZ DODATKU CUKRU.
FRUPP to pyszna i wartościowa przekąska, będąca bogatym źródłem błonnika oraz antyoksydantów. Można spożywać go także jako dodatek do musli, jogurtu czy deserów oraz zrobić z niego smaczny koktajl owocowy. Rozpuszczony w wodzie i zamrożony, świetnie smakuje jako lodowy sorbet.
Waga: 10 g
Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość energetyczna 1443 kJ / 343 kcal
Tłuszcze 0,8 g
- z czego nasycone 0 g
Węglowodany 67 g
- w tym cukry 49 g
Błonnik 28 g
Białko 2,8 g
Sól 0,16* g
Składniki:
Brzoskwinia (27 %), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe i warzywne (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok z marchwi, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z marakui), inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
1 baton = 41 g owoców. Baton brzoskwiniowy zawiera aż 28% błonnika.
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Sposób przechowywania:
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.