Diabetki to miękkie cukierki w deserowej czekoladzie. Składniki, jakie są użyte do Diabetek, nie zawierają glutenu i mają niski indeks glikemiczny. Do produkcji zostały użyte wyłącznie nieutwardzone tłuszcze. Do produktu dodano zdrowe masło shea – które obniża zawartość cukru we krwi. Nie dodano białego cukru, słodzone fruktozą z owoców a czekoladę osłodzono maltitolem – wyciągiem z ziaren zbóż.
Efektem są pyszne czekoladowe cukierki o niskim indeksie glikemicznym. Diabetki mogą jeść również wegetarianie i każdy kto lubi słodycze.
Produkt zawiera substancję słodzącą - maltitol.
Składniki: mieszanka nieutwardzonych tłuszczów roślinnych (palmowy, shea), czekolada 20% [miazga kakaowa, substancja słodząca: maltitol, masło kakaowe, emulgator: lecytyna (z soi), naturalny aromat waniliowy], orzechy arachidowe 12,9%, fruktoza, kukurydza, mleko odtłuszczone w proszku, błonnik kakaowy, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu, lecytyny (z soi), aromaty. Może zawierać śladowe ilości innych orzechów oraz jaja.
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 588,93 kcal/ 2449,19kJ
Tłuszcze 43,01g
- w tym nasycone 23,33g
Węglowodany 44,4 g
- w tym cukry 11,88g
Białko 9,0 g
Sól 0,12 g