BATON liofilizowany Frupp TRUSKAWKA Celiko
Opis produktu
BATON liofilizowany Frupp TRUSKAWKA Celiko
Idealna przekąska dla dziecka? Naturalnie słodka, pożywna i łatwo dostępna? Baton! Ale tylko wtedy, jeśli to baton bez cukru, glutenu, tłuszczu i soli. Jak ten.
FRUPP to pierwszy dostępny na rynku baton z owoców, które poddawane są liofilizacji – techniki bardzo bezpiecznej dla wartości odżywczych zawartych w owocach i warzywach i gwarantującej walory smakowe świeżych owoców.
Jeden baton FRUPP zawiera tylko 35-37 kcal, dlatego jest pyszną alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy oraz słonych przekąsek. Nie zawiera ani tłuszczu, ani soli. Jest to również produkt bezglutenowy (PL-064-085) i wegański.
Produkt BEZ DODATKU CUKRU.
FRUPP to pyszna i wartościowa przekąska, będąca bogatym źródłem błonnika oraz antyoksydantów. Można spożywać go także jako dodatek do musli, jogurtu czy deserów oraz zrobić z niego smaczny koktajl owocowy. Rozpuszczony w wodzie i zamrożony, świetnie smakuje jako lodowy sorbet.
Waga: 10 g
Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość energetyczna 1401 kJ / 334 kcal
Tłuszcze 1,1 g
- z czego nasycone 0,1 g
Węglowodany 63 g
- w tym cukry 41 g
Błonnik 31 g
Białko 2,1 g
Sól 0,02 g
Składniki:
Truskawki (26%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca:pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).
Sposób przechowywania:
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Parametry
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.