Diabetki to miękkie cukierki w deserowej czekoladzie. Składniki, jakie są użyte do produkcji Diabetek, nie zawierają glutenu i mają niski indeks glikemiczny. Do produkcji zostały użyte wyłącznie nieutwardzone tłuszcze. Do produktu dodano zdrowe masło shea – które obniża zawartość cukru we krwi. Nie dodano białego cukru, słodzone fruktozą z owoców a czekoladę osłodzono maltitolem – wyciągiem z ziaren zbóż.
Efektem są pyszne czekoladowe cukierki o niskim indeksie glikemicznym. Diabetki mogą jeść również wegetarianie i każdy kto lubi słodycze.
Waga: 100 g
Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość energetyczna 2274 kJ / 545 kcal
Tłuszcze 31,9 g
- z czego nasycone 16,8 g
Węglowodany 56,9 g
- w tym cukry 8,1 g
Białko 6,9 g
Sól 0,4 g
Składniki:
Substancja słodząca: maltitol, czekolada (25%) [miazga kakaowa, substancja słodząca: maltitol, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi), aromat naturalny waniliowy], tłuszcz roślinny (z ziarna palmy), orzechy laskowe (15,5%), mleko pełne w proszku, orzechy włoskie (4%), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz roślinny (shea), mleko odtłuszczone w proszku, emulgator: lecytyny (z soi), naturalne aromaty. Czekolada - masa kakaowa minimum 54%.
Produkt może zawierać: orzechy, jaja.
Nadmierne spożycie może wywołać efekt przeczyszczający.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.