Diabetki to miękkie cukierki w deserowej czekoladzie. Składniki, jakie są użyte do Diabetek, nie zawierają glutenu i mają niski indeks glikemiczny. Do produkcji zostały użyte wyłącznie nieutwardzone tłuszcze. Do produktu dodano zdrowe masło shea – które obniża zawartość cukru we krwi. Nie dodano białego cukru, słodzone fruktozą z owoców a czekoladę osłodzono maltitolem – wyciągiem z ziaren zbóż.
Efektem są pyszne czekoladowe cukierki o niskim indeksie glikemicznym. Diabetki mogą jeść również wegetarianie i każdy kto lubi słodycze.
Waga: 100 g
Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość energetyczna 2335 kJ / 560 kcal
Tłuszcze 35,4 g
- z czego nasycone 17,2 g
Węglowodany 51,8 g
- w tym cukry 7,5 g
Białko 7,5 g
Sól 0,2 g
Składniki:
Tłuszcz roślinny (shea), substancja słodząca: maltitol, czekolada (25%) [miazga kakaowa, substancja słodząca: maltitol, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi), aromat naturalny waniliowy], mleko pełne w proszku, proszek jogurtowy (4,1%) (z mleka), czarna porzeczka granulowana (2,6%), mleko odtłuszczone w proszku, emulgator: lecytyny (z soi), naturalne aromaty. Czekolada - masa kakaowa minimum 54%.
Produkt może zawierać: orzechy, jaja.
Nadmierne spożycie może wywołać efekt przeczyszczający.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.