Diabetki to miękkie cukierki w deserowej czekoladzie. Składniki, jakie są użyte do Diabetek, nie zawierają glutenu i mają niski indeks glikemiczny. Do produkcji zostały użyte wyłącznie nieutwardzone tłuszcze. Do produktu dodano zdrowe masło shea – które obniża zawartość cukru we krwi. Nie dodano białego cukru, słodzone fruktozą z owoców a czekoladę osłodzono maltitolem – wyciągiem z ziaren zbóż.
Efektem są pyszne czekoladowe cukierki o niskim indeksie glikemicznym. Diabetki mogą jeść również wegetarianie i każdy kto lubi słodycze.
Waga: 100 g
Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość energetyczna 2386 kJ / 573 kcal
Tłuszcze 38,9 g
- z czego nasycone 21 g
Węglowodany 46,9 g
- w tym cukry 5,7 g
Sól 0,2 g
Składniki:
Czekoolada (25%) [miazga kakaowa, substancja słodząca: maltitol, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi), aromat naturalny waniliowy], tłuszcz roślinny (z ziarna palmy), substancja słodzącca: maltitol, orzeszki arachidowe (11%), kukurydza, mleko odtłuszczone w proszku, błonnik kakaowy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz roślinny (shea), emulgator: lecytyny (z soi), naturalne aromaty. Czekolada - masa kakaowa minimum 54%.
Produkt może zawierać: orzechy, jaja.
Nadmierne spożycie może wywołać efekt przeczyszczający.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.