Cukierki czekoladowe z niskim indeksem gliekmicznym

Diabetki cukierki bez dodatku cukru o smaku orzecha arachidowego

PROMOCJA: 8,90 PLN
STARA CENA: 9,90 PLN
Czas wysyłki : 1 dzień roboczy
szt.

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Dostępne opcje dostawy:
Inpost - 11,99 PLN
DPD - od 15,00 PLN
For abroad customers please check our eng site www.eng.sugarcubes.sellingo.pl

Diabetki to miękkie cukierki w deserowej czekoladzie. Składniki, jakie są użyte do Diabetek, nie zawierają glutenu i mają niski indeks glikemiczny. Do produkcji zostały użyte wyłącznie nieutwardzone tłuszcze. Do produktu dodano zdrowe masło shea – które obniża zawartość cukru we krwi. Nie dodano białego cukru, słodzone fruktozą z owoców a czekoladę osłodzono maltitolem – wyciągiem z ziaren zbóż.

Efektem są pyszne  czekoladowe cukierki o niskim indeksie glikemicznym. Diabetki mogą jeść również wegetarianie i każdy kto lubi słodycze.

Produkt zawiera substancję słodzącą - maltitol.

Składniki: mieszanka nieutwardzonych tłuszczów roślinnych (palmowy, shea), czekolada 20% [miazga kakaowa, substancja słodząca: maltitol, masło kakaowe, emulgator: lecytyna (z soi), naturalny aromat waniliowy], orzechy arachidowe 12,9%, fruktoza, kukurydza, mleko odtłuszczone w proszku, błonnik kakaowy, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu, lecytyny (z soi), aromaty. Może zawierać śladowe ilości innych orzechów oraz jaja.

Wartości odżywcze w 100 g

Wartość energetyczna 588,93 kcal/ 2449,19kJ

Tłuszcze 43,01g

- w tym nasycone 23,33g

Węglowodany 44,4 g

- w tym cukry 11,88g

Białko 9,0 g

Sól 0,12 g

3,43 WW / 100g = 0,38 WW / cukierek
4,23 WTB / 100g = 0,47 WTB / cukierek

Dodaj opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie