Budyń waniliowy bez glutenu, bez cukru Celiko (1)

Budyń waniliowy bez glutenu, bez cukru Celiko

CENA: 1,19 PLN
Czas wysyłki : 1 dzień roboczy
szt.

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Numer katalogowy: BUDCW

DARMOWA dostawa dla opłaconych zamówień powyżej 600 zł
Pozostałe płatne opcje dostawy:
Inpost - 13,90 PLN
DPD - od 15,90 PLN
For abroad customers please check our eng site www.eng.sugarcubes.sellingo.pl

Celiko budyń o smaku waniliowym bez glutenu

Gdy szukasz smacznego i niezawodnego pomysłu na deser nawet dla wegan... polecamy budyń Celiko! Kremowy i puszsty, smaczny, a do tego bez cukru, bez glutenu i wegański (jesli jest robiony na bazie napojów roślinych).

Łatwo i szybko go przygotujesz w każdych warunkach.

Polecamy na co dzień, od święta oraz do wypieków.

Składniki:
Skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, aromat naturalny, barwnik: karoteny.

Wartość odżywcza w 100g budyniu w proszku:
Wartość energetyczna 1446 kJ / 346 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 84 g
w tym cukry 0 g
Białko 0 g
Sól 0,17 g

Alergeny:
Produkt może zawierać: mleko, soję, orzechy ziemne i laskowe.

Sposób przygotowania:

  • Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
  • Do reszty mleka dodać wybraną substancję słodzącą (ekwiwalent 2 łyżek cukru) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek. Ciągle mieszając, gotować jeszcze przez chwilę.
  • Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.

Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego).

Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Producent:
Celiko
św. Antoniego 71
61-359 Poznań
Polska

Ilość węglowodanów: Średnia
Zawartość glutenu: Produkt bezglutenowy
Dodatek cukru: Bez cukru
Dodaj opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie