
Budyń waniliowy bez glutenu, bez cukru Celiko

Producent: Celiko |
Numer katalogowy: BUDCW |

Budyń waniliowy bez glutenu, bez cukru Celiko
Chwilowo niedostępny
Podaj swój adres e-mail, abyśmy mogli Cię powiadomić o ponownej dostępności tego produktu.
Celiko budyń o smaku waniliowym bez glutenu
Gdy szukasz smacznego i niezawodnego pomysłu na deser nawet dla wegan... polecamy budyń Celiko! Kremowy i puszsty, smaczny, a do tego bez cukru, bez glutenu i wegański (jesli jest robiony na bazie napojów roślinych).
Łatwo i szybko go przygotujesz w każdych warunkach.
Polecamy na co dzień, od święta oraz do wypieków.
Składniki:
Skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, aromat naturalny, barwnik: karoteny.
Wartość odżywcza w 100g budyniu w proszku:
Wartość energetyczna 1446 kJ / 346 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 84 g
w tym cukry 0 g
Białko 0 g
Sól 0,17 g
Alergeny:
Produkt może zawierać: mleko, soję, orzechy ziemne i laskowe.
Sposób przygotowania:
- Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
- Do reszty mleka dodać wybraną substancję słodzącą (ekwiwalent 2 łyżek cukru) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek. Ciągle mieszając, gotować jeszcze przez chwilę.
- Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego).
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
Celiko
św. Antoniego 71
61-359 Poznań
Polska
Ilość węglowodanów: | Średnia |
Zawartość glutenu: | Produkt bezglutenowy |
Dodatek cukru: | Bez cukru |
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie
