Budyń waniliowy bez glutenu, bez cukru Celiko
Opis produktu
Celiko budyń o smaku waniliowym bez glutenu
Gdy szukasz smacznego i niezawodnego pomysłu na deser nawet dla wegan... polecamy budyń Celiko! Kremowy i puszsty, smaczny, a do tego bez cukru, bez glutenu i wegański (jesli jest robiony na bazie napojów roślinych).
Łatwo i szybko go przygotujesz w każdych warunkach.
Polecamy na co dzień, od święta oraz do wypieków.
Waga: 40 g
Wartości odżywcze na 100 g budyniu w proszku:
Wartość energetyczna 1426 kJ / 341 kcal
Tłuszcze 0,1 g
- z czego nasycone 0 g
Węglowodany 84,9 g
- w tym cukry 0 g
Białko 0,2 g
Sól 0,05 g
Składniki:
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromat naturalny, barwnik: karoteny.
Sposób przygotowania:
- Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
- Do reszty mleka dodać wybraną substancję słodzącą (ekwiwalent 2 łyżek cukru) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek. Ciągle mieszając, gotować jeszcze przez chwilę.
- Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego).
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Parametry
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.