Budyń czekoladowy bez glutenu, bez cukru Celiko
Cena za szt.
Opis produktu
Celiko budyń o smaku czekoladowym, bez glutenu
Kremowy i puszsty deser - smaczny budyń bez cukru Celiko. Do łatwego i szybkiego przyrządzenia, również na bazie napojów roślinych. Wegański, bezglutenowy i bez zawartości cukru jest idealnym produktem dla wszystkich przestrzegających restrykcyjnych diet i dbających o zdrowie, a lubiących smaczne przekąski czy desery.
Polecamy na co dzień, od święta oraz do wypieków.
Waga: 40 g
Wartości odżywcze na 100 g budyniu w proszku:
Wartość energetyczna 1392 kJ / 333 kcal
Tłuszcze 1,1 g
- z czego nasycone 0,6 g
Węglowodany 78,6 g
- w tym cukry 0,2 g
Białko 2,2 g
Sól 0,06 g
Składniki:
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (9%), aromat.
Sposób przygotowania:
- Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
- Do reszty mleka dodać wybraną substancję słodzącą (ekwiwalent 2 łyżek cukru) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek. Ciągle mieszając, gotować jeszcze przez chwilę.
- Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego).
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Parametry
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.