Budyń malinowy bez glutenu, bez cukru Celiko
Opis produktu
Budyń malinowy bez glutenu, bez cukru Celiko
Szukasz pomysłu na łatwy i szybki w przygotowaniu, smaczny deser? Zjadłbyś coś pożywnego? Na zimno lub na ciepło - spróbuj budyniu Celiko. Produkt bez dodatku cukru i glutenu, bezpieczny dla wszystkich restrykcyjnie przestrzegających diety bezcukrowej i bezglutenowej. Zawiera naturalny barwnik - sok owocowy.
Budyń Celiko jest nie tylko smaczny, ale ma również wyjątkowo puszystą i kremową konsystencję i świetnie nadaje się do wypieków.
Waga: 40 g
Wartości odżywcze na 100 g budyniu w proszku:
Wartość energetyczna 1456 kJ / 348 kcal
Tłuszcze 0,1 g
- z czego nasycone 0 g
Węglowodany 86,6 g
- w tym cukry 0,3 g
Białko 0,3 g
Sól 0,04 g
Składniki:
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok z buraka w proszku (maltodekstryna, sok z buraka), zagęszczony sok malinowy w prosku 0,5% (maltodekstryna, sok malinowy), aromat.
Sposób przygotowania:
- Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
- Do reszty mleka dodać wybraną substancję słodzącą (ekwiwalent 2 łyżek cukru) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek. Ciągle mieszając, gotować jeszcze przez chwilę.
- Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego).
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Parametry
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.