Budyń jagodowy bez glutenu, bez cukru Celiko
Cena za szt.
Opis produktu
Budyń jagodowy bez glutenu, bez cukru Celiko
Kremowy i puszsty deser - smaczny budyń jagodowy bez cukru Celiko. Do łatwego i szybkiego przyrządzenia, również na bazie napojów roślinych. Produkt wegański, bezglutenowy i bez zawartości cukru, idealny dla wszystkich przestrzegających restrykcyjnych diet. Polecamy!
Świetnie nadaje się również do wypieków.
Waga: 40 g
Wartości odżywcze na 100 g budyniu w proszku:
Wartość energetyczna 1458 kJ / 348 kcal
Tłuszcze 0,1 g
- z czego nasycone 0 g
Węglowodany 86,6 g
- w tym cukry 1,2 g
Białko 0,3 g
Sól 0,04 g
Składniki:
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok z buraka czerwonego w proszku, zagęszczony sok jagodowy w proszku 0,6% (maltodekstryn, sok jagodowy), aromat.
Sposób przygotowania:
- Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
- Do reszty mleka dodać wybraną substancję słodzącą (ekwiwalent 2 łyżek cukru) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek. Ciągle mieszając, gotować jeszcze przez chwilę.
- Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego).
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Parametry
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.