Galaretka truskawkowa BEZ DODATKU CUKRU
Opis produktu
Celiko galaretka truskawkowa BEZ DODATKU CUKRU
Szybki sposób na sprawdzony i zdrowy deser? Galaretka!
Tylko twoja wyobraźnia ogranicza cię w sposobach jego podawania. Galaretka idealnie nadaje się do przygotowywania wyśmienitych deserów, na przykład z dodatkiem owoców, jak również stanowi sprawdzony dodatek do różnego rodzaju ciast.
Inne pratyczne zastosowanie galaretki to sporządzenie napoju lub elementu koktajlu po treningach.
Galaretki bez cukru Celiko zawierają naturalny barwnik – sok owocowy, ale nie zawierają cukru. To produkt o doskonałym smaku, produkowany w oparciu o sprawdzone receptury, przy zachowaniu reżimu bezglutenowego (PL-064-012). Polecamy go zarówno osobom stosującym dietę bezcukrową, jak i bezglutenową.
To opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji galaretki po ok. 130 g.
Waga: 14 g
Wartości odżywcze na 100 g galaretki w proszku:
Wartość energetyczna 1434 kJ / 312 kcal
Tłuszcze 0 g
- z czego nasycone 0 g
Węglowodany 2 g
- w tym cukry 0,5 g
Białko 76 g
Sól 0,25 g
Składniki:
żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok truskawkowy w proszku 1% (maltodekstryna, zagęszczony sok truskawkowy), aromat, barwnik: karmin.
Sposób przyrządzenia:
- Zawartość opakowania wsypać do 1/2 l przegotowanej, gorącej wody (nie gotować). Uwaga: w czasie upałów należy użyć mniej wody, ok. 400 ml.
- Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia i wystudzić. Według uznania można dodać do galaretki słodzik lub cukier (około 3-4 łyżek).
- Wlać do naczynia i wstawić do lodówki, aby galaretka stężała.
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.