Budyń śmietankowy bez glutenu, bez cukru Celiko
Opis produktu
Budyń śmietankowy bez glutenu, bez cukru - Celiko
Zastanawiasz się nad łatwym i szybkim w przygotowaniu deserze? Masz głód na coś pożywnego? Na zimno lub na ciepło - spróbuj budyniu Celiko. Produkt bez dodatku cukru i glutenu, bezpieczny dla osób restrykcyjnie przestrzegających diety bezcukrowej i bezglutenowej.
Budyń Celiko jest nie tylko smaczny, ale też ma wyjątkowo puszystą i kremową konsystencję.
Produkt świetnie nadaje się do wypieków.
Waga: 40 g
Wartości odżywcze na 100 g budyniu w proszku:
Wartość energetyczna 1459 kJ / 349 kcal
Tłuszcze 0,1 g
- z czego nasycone 0 g
Węglowodany 86,7 g
- w tym cukry 0 g
Białko 0,3 g
Sól 0,04 g
Składniki:
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromat, barwnik: ryboflawina.
Sposób przygotowania:
- Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
- Do reszty mleka dodać wybraną substancję słodzącą (ekwiwalent 2 łyżek cukru) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek. Ciągle mieszając, gotować jeszcze przez chwilę.
- Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego).
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Parametry
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.