Polmak Makaron o niskim indeksie glikemicznym - Spaghetti
Opis produktu
POLMAK Makaron o niskim indeksie glikemicznym - SPAGHETTI
Węglowodany o niskim IG pozwalają zachować stały / stabilny poziom cukru i cholesterolu we krwi oraz czuć się sytym przez dłuższy czas. Błonnik pokarmowy wspomaga prawidłowe funkcjonowanie jelit, zapewnia zdrowy układ trawienny, pozwala czuć się sytym przez dłuższy czas, powoduje obniżenie reakcji glikemicznej organizmu, pomaga kontrolować poziom insuliny / glukozy we krwi, może być spożywany przez osoby chore na cukrzycę. Białko pomaga przedłużyć uczucie sytości, dzięki czemu pomaga kontrolować masę ciała.
Makaron Polm-mak spaghetti o niskim indeksie glikemicznym to idealne rozwiązanie dla osób z cukrzycą lub insulinoopornością.
Indeks glikemiczny makaronu wynosi 38.
Sposób przygotowania:
Makaron wsypać do wrzącej, osolonej wody (1 litr wody na 100 g makaronu). Gotować przez 6-7 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedzić.
Indeks glikemiczny gwarantowany przy wskazanym czasie (6-7 minut) i sposobie gotowania. Krótszy czas gotowania może sprawić, że makaron będzie miał niższy IG.
Waga: 250 g
Wartości odżywcze w 100 g SUCHEGO produktu:
Wartość energetyczna 1434 kJ / 341 kcal
Tłuszcze 3,4 g
- z czego nasycone 0,9 g
Węglowodany 49 g
- w tym cukry 4,9 g
Błonnik 18 g
Białko 20 g
Sól 0,05 g
Wartości odżywcze w 100 g UGOTOWANEGO* produktu:
Wartość energetyczna 626 kJ / 149 kcal
Tłuszcze 2,8 g
- z czego nasycone 1,3 g
Węglowodany 20 g
- w tym cukry 0,9 g
Błonnik 5,7 g
Białko 7,8 g
Sól 0,02 g
* co odpowiada 40 g produktu suchego
Składniki:
Mąka z pszenicy durum (67,5%), mąka łubinowa (20%), błonnik owsiany (7,5%), gluten witalny (5%).
Produkt zawiera gluten i łubin. Może zawierać śladowe ilości jajek, ze względu na fakt przetwarzania jaj w zakładzie.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Parametry
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.