Ikona telefon
Masz pytania? Zadzwoń lub pisz na WhatsApp
570 - 037 - 175
Ikona dostawa
Dostępna DARMOWA dostawa dla opłaconych zamówień już od 250 zł
Oferujemy dostawy:
od 10,90 PLN
od 16,90 PLN
od 13,90 PLN
For abroad customers please check our english language site
Polski

Polski (PL)

Szukaj
Sugarcubes - sklep dla diabetyka
Menu Menu
Konto Konto
Koszyk Koszyk
0
Ulubione Ulubione
0

Sernik jaglany z ananasem

SERNIK JAGLANY Z ANANASEM
 

1 porcja 85g = 1,6 WW / 0,64 WBT

 

Składniki na ok. 30 ciasteczek:

- 100g chudego sera twarogowego

- 100g kaszy jaglanej

- 160g świeżego ananasa

- 3 jajka

- 2 łyżki mielonego siemienia lnianego

- łyżeczka stewii (lub ksylitolu)

- aromat waniliowy

- szczypta soli

- łyżeczka oleju do gotowania kaszy


Kaszę wsyp na sitko, przelej zimną a następnie wrzącą wodą. Zalej wrzątkiem (250-260 ml), dodaj sól, olej i gotuj pod przykryciem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedź i pozostaw do ostudzenia.

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.

Ananas pokrój w kostkę i przełóż na sitko, by nieco obsechł.

Jajka rozkłóć widelcem, dodaj pokruszony twaróg, siemię, stewię, aromat, ostudzoną kaszę i wszystko zmiksuj na gładką masę, starając się nie ucierać zbyt długo.

Małą tortownicę o średnicy 22-24 cm wyłóż papierem do wypieków.

Przełóż do niej masęi równomiernie powkładaj w niąkawałki ananasa.

Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 30 minut, a następnie dodatkowe 5-10 minut z termoobiegiem, aż sernik zetnie się i lekko zrumieni. Pozostaw do ostudzenia w wyłączonym piekarniku. Smacznego!

Przepis pochodzi z książki "Ciasta i desery dla diabetyków"

Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl